Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@04:54:30 GMT

دستان خالی «مارک اسپر» در تور آسیا

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۱۸۶۵۳

دستان خالی «مارک اسپر» در تور آسیا

اسپر راهی کشورهای استرالیا، نیوزیلند، مغولستان، ژاپن و کره جنوبی شد تا شاید بتواند زمینه اتحاد قوی تر این کشورها با آمریکا را فراهم کند افزون بر این مشخصا آمریکا برای آسیای شمال شرقی و اقیانوس آرام راهبردهایی تدوین کرده است به همین دلیل اسپر کوشید در این سفر این راهبردها را تشریح کند به طوری که اسپر پس از دیداری که با وزیر دفاع کره جنوبی داشت اعلام کرد اتحاد این دو کشور آهنین است و مناسبات نظامی قوی میان دو کشور شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیوستن ژاپن و کره جنوبی به ائتلاف آمریکا در تنگه هرمز برای حراست از نفتکش ها، حل و فصل مساله هسته ای شبه جزیره کره، استقرار موشک های میان برد آمریکا در آسیا و اقیانوس آرام، بحث راجع به مناطق دریای شرقی و جنوبی، پیدا کردن راهی برای پایان دادن به بن بست در مساله آسیای شمال شرقی، وضعیت کره شمالی، اتحاد نظامی آمریکا با این دو کشور و همچنین موضوع چین از جمله مسایلی بود که در جریان این سفر بارها مورد رایزنی طرفین قرار گرفت.

تنگه هرمز
وزیر دفاع جدید آمریکا در این کشورها بار دیگر از مسئولان رده بالای آنها خواست که به ائتلاف آمریکا در تنگه هرمز برای حراست از نفتکش ها ملحق شوند گروهی که بیشترین سهم را در آن کشورهای دیگر و کمترین را آمریکا داشته باشد.

در واقع به نظر می رسد که آمریکا می خواهد خودش عقب ایستاده و باعث شود تا گروه ها و کشورهای دیگری را برای رویارویی با ایران تشویق کند و دقیقا به همین دلیل است که تا کنون کشورهای دیگری مانند ژاپن و کره جنوبی این درخواست را رد کرده اند.

خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی گزارش کرد وزیر دفاع آمریکا به طور رسمی از کره جنوبی درخواست کرده است به این ائتلاف بپیوندد چنین درخواستی از ژاپن نیز مطرح شد اما این کشور نهایتا بجای تنگه هرمز، سواحلیمن را برای اعزام گشتی انتخاب کرد و علت آن را روابط خوب و دوستانه با ایران توصیف نمود سیاستی که نشان می دهد راهبرد آمریکا در همراه کردن کشورهای دیگر برای پیوستن به این ائتلاف شکست خورده است.

تغییر وضعیت ژئوپلتیک منطقه 
جدا از مساله تنکه هرمز، به نظر می رسد یکی دیگر از اصلی ترین اهداف اسپر در سفر به این کشورها این بود که یک اتحاد بسیار قوی نظامی بخصوص برای مقابله با چین و روسیه ایجاد کند.

وزیر دفاع آمریکا درباره طرح استقرار موشک های میان برد هم با رهبران این کشورها گفت و گو کرد که نشان می دهد آمریکا با فشارهای فراوانی در این زمینه روبرو است.

چین و روسیه بشدت مخالف چنین اقدامی هستند و از کره جنوبی و ژاپن خواسته اند پایگاهی برای موشک های میان برد آمریکا نباشند و اگر این کار صورت گیرد روابط تیره ای در انتظار کشورهای همسایه خواهد بود.

برای آمریکا مهم است که با استقرار سامانه ها و سپرهای موشکی به بهانه مقابله با قدرت فزاینده نظامی چین و روسیه، توازن نظامی در منطقه آسیا و اقیانوس آرام را به نفع خود برهم بزند.

آمریکا پیشتر گفته بود روزی فرا می رسد این کشور نزدیک به ۶۰ درصد از نیروی نظامی و دریایی خود را به این منطقه انتقال دهد و بتدریج زمینه سازی برای این کار شروع شده است.

نگرانی های آمریکا
اسپر در جریان سفرش به منطقه آسیا با کشورهای مذکور مواردی از نگرانی های آمریکا را نیز مطرح کرد یکی از مسایلی که اکنون باعث نگرانی آمریکاست اختلاف فزاینده تجاری میان کره و ژاپن است این روند می تواند اتحاد نظامی سه کشور را که تقریبا پس از جنگ جهانی دوم وجود داشته است تضعیف کند آن هم در زمانی که چین و روسیه هر روز در حال قوی تر شدن هستند و این برای واشنگتن قابل قبول نیست.

مورد دیگر اینکه دولت آمریکا به دنبال این است که هزینه های نظامی بیشتری را گردن کره جنوبی بیندازد البته در این زمینه هنوز موفق نشده است اما کره جنوبی برای اینکه از روابط قوی نظامی با آمریکا حراست کند خیلی زود اعلام کرد که ۸۰۰ میلیون دلار تسلیحات از جمله بالگردهای پیشرفته از آمریکا خریداری می کند.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا خواستار این نیست که آمریکا هزینه های نظامی فراوانی برای حراست از کشورهای دیگر بپردازد و برای همین مدتی است که دو متحد خود را برای پرداخت های بیشتر تحت فشار گذاشته است.

کره شمالی
اتحاد این کشورها از سوی کره شمالی هم تهدید می شود کشوری که به دلیل مخالفت با رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی در روزهای اخیر به ویژه بامداد امروز بارها موشک هایی را پرتاب کرده است.

کره شمالی همچنین برای اولین بار پس از سال ۲۰۱۷ میلادی تهدید کرده است اگر شرایط تغییر نکند آزمایش های موشکی و هسته ای خود را از سرخواهد گرفت.

کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در اثنای سفر وزیر دفاع آمریکا به منطقه برای ترامپ یک نامه جدید ارسال کرد و در آن ناخرسندی خود را از اقدامات نظامی آمریکا و کره جنوبی در منطقه شبه جزیره کره اعلام کرد.

شاید برای کاستن از این نگرانی ها بود که ترامپ بار دیگر اعلام کرد او هم مانند کیم از این وضعیت خرسند نیست با این تفاوت که او نمی خواهد آمریکا این همه هزینه برای برگزاری این رزمایش ها تقبل کند.

آمریکا به دنبال چیست
به هر صورت مشخصا معلوم شد که آمریکا به دنبال اتحاد نظامی قوی در منطقه است «جای یونگ» کارشناس مسایل نظامی چین می گوید آمریکا می خواهد کشورهای استرالیا، ژاپن و کره جنوبی را به منطقه استقرار موشک های میان برد آمریکا مبدل کند.

او می افزاید نگرانی آمریکا از قدرت فزاینده نظامی چین و روسیه است و اینکه این کشورها به همراه کره شمالی می توانند با موشک های خود پایگاه ها و نیروهای آمریکا را در آسیا مورد حمله قرار دهند.

البته از دیدگاه این کارشناس چینی این یک بهانه برای استقرار این موشک هاست همان طور که پیشتر با همین بهانه تراشی ها آمریکا موفق شد سامانه موشکی پیشرفته تاد را در کره جنوبی به رغم همه اعتراضات داخلی و خارجی مستقر کند.

«چو سونگ یول» از موسسه راهبرد بین المللی کره جنوبی هم می گوید در حال حاضر چین هشدار داده است نباید میزبان سامانه های موشکی آمریکا باشیم.

وی گفت در واقع استقرار این موشک ها نه تنها سازنده نیست بلکه امنیت کره جنوبی را بشدت پایین می برد این در حالی است که هم هزینه نظامی بالاتری دارد و هم کره شمالی را نگران می کند و هم مردم کره نیز با آن مخالفت خواهند کرد در این میان چین و روسیه هم ساکت نمی مانند.

به هر صورت اگر چنین شود آن زمان چین و روسیه هم خواستار استقرار سامانه ها و سپرهای موشکی خود در آسیا و در کره جنوبی و ژاپن خواهند شد اتفاقی که تاکنون نیفتاده است.

در مورد تنگه هرمز هم به دلیل مخاطراتی که حضور کره و ژاپن می تواند برای آنها داشته باشد و آنها را به یک رویارویی ناخواسته بکشاند، این دو کشور تا الان مخالفت خود را با خواست آمریکا اعلام کرده اند هرچند برای دلجویی از واشنگتن می گویند موضوع در دست بررسی است.

تناقض در داخل دستگاه حاکمه آمریکا امروز بیش تر از هر زمانی نمایان است شخص ترامپ می گوید خواستار هزینه های بیشتر نظامی نیست او می گوید که نگرانی هم از بابت کره شمالی ندارد و به دنبال یک دیدار دیگر با رهبر کره شمالی است.

رییس جمهور آمریکا می گوید که اگر قرار است نیروهایش در منطقه باشند هزینه اش را باید دیگران بپردازند اما در این میان هستند گروه ها و تندروهایی در آمریکا که حتی با رییس جمهور هم اختلاف نظر دارند آنهایی که طرح برگزاری رزمایش با کره را به پیش می برند و به دنبال استقرار موشک های میان برد هستند و برای کره شمالی و محدود کردن این کشور نیز تدارکاتی نظامی در دست دارند. 

سفر اسپر در بسیاری زمینه ها با ناکامی همراه بود و ظاهرا کشورهای منطقه دیگر نمی خواهند قربانی اقداماتی شوند که هدف نهایی آنها حراست از سرزمین مادری آمریکا است برای آنها جز درگیری، رویارویی و مناقشه بیشتر و البته هزینه های بالاتر نتیجه دیگری نخواهد داشت.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۸۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آستین: ده‌ها میلیارد دلار به اسرائیل کمک کردیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تایمز آو ایندیا، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) امروز در سخنانی توقف ارسال تسلیحات به اشغالگران قدس را تایید کرد.

وی این موضوع را در نشست مجلس سنای این کشور رسانه ای کرد.

به گزارش الجزیره، وزیر دفاع آمریکا در این نشست گفت که کشورش «تصمیم نهایی» در مورد انتقال تسلیحات را در بحبوحه نگرانی‌ ها در مورد حمله رژیم صهیونیستی به رفح اتخاذ نکرده است.

وی دراین ارتباط گفت: ما هنوز تصمیم نهایی خود درباره ازسرگیری ارسال تسلیحات به اسرائیل را نگرفته‌ ایم.... نظر نهایی من این است که ما کاملا متعهد به ادامه حمایت از اسرائیل هستیم!

«لوید آستین» اضافه کرد: تعهد ما به اسرائیل محکم و راسخ است و از ۷ اکتبر به بعد ده‌ ها میلیارد دلار کمک برای اسرائیل ارسال کرده‌ ایم.... هم اکنون ما در حال بررسی برخی محموله های کمک های امنیتی به اسرائیل در چارچوب رویدادهای جاری در رفح هستیم.

این مقام نظامی آمریکا با اتخاذ موضعی عوام فریبانه گفت: اسرائیل نباید بدون درنظر گرفتن امنیت غیرنظامیان، عملیات نظامی در رفح را آغاز کند! حفاظت از غیرنظامیان در نوار غزه یک ضرورت راهبردی است.

کد خبر 6100906

دیگر خبرها

  • آستین: ده‌ها میلیارد دلار به اسرائیل کمک کردیم
  • مهارت شعبده بازی ؛ غیب کردن توپ را یاد بگیرید!
  • چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می‌شود؟
  • چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می شود؟
  • سی‌ان‌ان: عملیات اسرائیل در رفح محدود خواهد بود
  • تغییرات تاکتیکی پوچتینو چگونه فصل چلسی را نجات می‌دهد؟
  • تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • دستبند پلیس بر دستان سارقان در شهرکرد